Tek.si | Forum | Ponudba | Sodeluj
 
Gost
 
 
Prva stran > Ponudba
Zimska zahtevna tekaška vadba
Program usmerjen v razvoj tekmovalnega rezultata in s tem čim boljšega nastopa na izbranih tekaških prireditvah.
 
Vadba usmerjena bolj izrazito v razvoj tekmovalnega rezultata in s tem čim boljšega nastopa na izbranih tekaških prireditvah. Vadbene enote so bolj podobne vadbenemu procesu tekmovalnih športnikov - tekačev. Večkrat bomo pogledali na štoparico in obiskali atletski stadion. Seveda ob tem ne bomo pozabili na druženje in timski duh. V skupini je lažje in hitreje!

Tekaška vadba, katere glavni cilji so ob ohranjanju in krepitvi zdravja tudi osebni rekordi.   

Naj višja hitrost od tekmecev in živahne noge postaneta vaši glavni vrlini!

Vadba poteka od 5. novembra 2018 do 28. marca 2019. Treningi potekajo v športnem parku Slovan in v športni dvorani Fakultete za šport.

Treningi potekajo:
  • ponedeljek in sreda od 18.30 - 20.00 --> Dvorana Škrlatica
Trener Gregor Verbošt.

Velikost vadbene skupine je do 12 vadečih.

Nekaj značilnosti programa:
  • Voden tekaški trening z uvodnim dinamičnim ogrevanjem, napredno tekaško vadbo prilagojeno vadečim in tekmovalni razdalji, specialno vadbo moči ter z vadbo gibljivosti celotnega telesa.
  • Tekaški deli vadbene enote bodo redno nadzorovani z merjenjem časa in razdalje. Zaželeno je, da vadeči vodi tekaški dnevnik.
  • Testiranja vadečih; Vadeči bodo v 2. tednu vadbe testirani na atletskem stadionu. Nato bodo testiranja sledila ob vsakem koncu 4 tedenskega mezocikla. Na podlagi testov bomo, spremljali napredek v teku in prilagajali program vadbe glede na tekmovalne cilje in trenutno počutje vadečega.
  • Za program vadbe so primerni tekači z daljšim tekaškim stažem, katerih rezultati so v zadnjih dveh letih na 10 km boljši od 40 min ali na 21 km boljši od 1:30 (ter niso v zadnjem letu utrpeli večjih in dalj časa trajajočih poškodb ali bolezni). 
  • Pogoj za udeležbo na programu je predložitev zdravniškega potrdila osebnega zdravnika ali potrdila zdravnika specialista medicine dela in športa, iz katerega je razvidno, da ni zdravstvenih ovir za vadbo.

Še niste prepričani? Obiščite preizkusni trening brez obveznosti in se potem odločite. Zaradi oblikovanja skupin vas prosimo, da se prijavite in vpišete "preizkus" pod opombe.

Tek.si priporoča:
Že dolgo velja priporočilo športne medicine naj ljudje, ki se želijo vključiti v športni program, pred tem preverijo svoje zdravstveno stanje. 
Zdravnik bo odkril morebitne zadržke in nevarnosti za vaše športno udejstvovanje, oziroma priporočil kje, kdaj in na kaj je treba biti pazljiv. Pregled naj vključuje vsaj krvno sliko in elektrokardiogram (EKG).
Posebno pozornost zahtevajo nekateri znaki tveganja za srčno-žilne bolezni: prekomerna teža, povišan krvi tlak, visok holesterol, ali bolezni srca.

Pregled lahko opravite tudi pri našem pogodbenem izvajalcu, ZVD - Zavod za varstvo pri delu d.o.o., Chengdujska cesta 25, Ljubljana, kjer so za vas pripravili osnovni preventivni zdravstveni pregled po ugodni ceni. Več na info@tek.si

Objavljeno petek, 5.10.2018
 
 
  Možnosti
  Nazaj na ponudbo
  Komentirajte ponudbo (1)
  Objavite na Facebook
  Cena:
Mesečno - 275 € (5 x 55 €)
Enkratno plačilo - 250 €
 
 
Informacije o nas
Kontakt
Pravno obvestilo
Prijavnica za članstvo
Prijavnica za programe
Tek.si na Facebooku
Tek.si na Twitterju