Tek.si | Forum | Ponudba | Sodeluj
 
Gost
 
 
Prva stran > Poročila s terena > Palmanova 2013
Palmanova 2013
V Palmanovi smo uradno zaključili letno tekaško sezono. Vreme, rezultati, družba...1A!
 
Jutro. 5:45 stojim sam v Tivoliju in čakam. Ob 5:50 Tivoli oživi. Ljudje hitijo s kolesi, avtomobili in peš, trije avtobusi čakajo na odhod in vsi so namenjeni v Palmanovo. V našem avtobusu se "pofočkamo" in že smo na poti. Kljub zgodnji uri je živahno, pričakovanje veliko. Ustavimo se na črpalki, kjer se srečamo z našim drugim avtobusom in prijatelji iz Celja. Srečamo še našega člana, ki je še v Ljubljani stopil na napačen bus - še sreča, da gremo vsi v Palmanovo. Kofetek, sendvič, burek, sladkarije - vsakemu svoje in vse je seveda namenjeno čim boljšemu nastopu. Po postanku se odpravimo proti našemu cilju. Vmes s Stankom razdeliva štartne številke in podava še zadnja navodila.

Iz izhoda z avtoceste najprej nekaj gneče, potem pa prvo presenečenje - nekdo je pomanjšal vhodna vrata v mesto!? Avtobus malce previsok, meter gor ali dol, vseeno si nismo upali preizkusiti če "paše" skozi. Nič ne de, hitro zaokrožimo okoli obzidja in blizu vhoda najdemo lep prostor, obsijan s sončkom.
Preoblačenje je potekalo brez večjih presenečenj, slikanje tudi, ogrevanje za 21 km preizkušnjo je vrhunsko izvedel Ožbej. Vmes smo se tekači na krajšo 12 km razdaljo odpravili na prijavnico in čas med čakanjem na start namenili martinčkanju na toplem jesenskem soncu. Ob desetih so najprej na vrsti  težko kategorniki, čez akademskih četrt pridemo na vrsto še vsi udeleženci ne tekmovalnega dela prireditve. Ob 10:12 nas sredi intenzivnega ogrevanja za našo "12tko" zmoti napovedovalka in nažene na progo - še dobro, da so z nami tekači, ki razumejo italijansko. Prijeten pogovorni tek po obrobju mesta mine kot bi mignil. Okrepčevalnice ponujajo od napolitank do golaža, prireditev je namenjena tudi pohodnikom.

Ko pridemo v cilj, naši najhitrejši na 21 km že čakajo. Ura in deset minut ter nekaj sekund...o imenih ne bomo. V ciljni ravnini navijamo za naše, zadnji koraki pred ciljem še čemerni obrazi, ki se v minuti spremenijo v nasmejane in zadovoljne. Izkušnje kažejo, da se v Palmanovi dosegajo osebni rekordi in letos ni bilo nič drugače. Za vse seveda velja prilagojen moto "važno je sodelovati in se dobro imeti". Čestitke in kapo dol vsakemu - tudi našemu Ožbeju! 

Po tekmi še nekaj časa za rehidracijo in testenine v prekrasnem ambientu osrednjega trga in potem še uradni zaključek v z kraškimi dobrotami v osmici Mahnič. Letos so nam namenili še harmonikarja, tisti z nekaj moči so se tudi zavrteli. Sledila je vožnja do Ljubljane, kjer smo zaključili našo pot. Upam, da zadovoljni z dnevom, rezultati in družbo. Prijetno utrujeni smo se počasi s kolesi, avtomobili ali peš odpravili novim zmagam naproti.

Hvala še enkrat vsem. Ponovimo!Objavljeno četrtek, 21.11.2013
 
 
  Avtor
Matej Pogačar
  Nazaj na prvo stran
  Nazaj na kategorijo Poročila s terena
  Komentirajte članek (5)
  Objavite na Facebook
 
 
Informacije o nas
Kontakt
Pravno obvestilo
Prijavnica za članstvo
Prijavnica za programe
Tek.si na Facebooku
Tek.si na Twitterju